ROUTEKAART BEDRIJFSCAN

Home / ROUTEKAART BEDRIJFSCAN

ROUTEKAART BEDRIJFSCAN

Het beheersen van bedrijfsprocessen is een van de grootste uitdagingen binnen elk bedrijf. Dit wordt bereikt door de geformuleerde strategie en afgeleide doelstellingen periodiek te vergelijken met de werkelijke behaalde resultaten. Dit wordt kortweg het controlsysteem genoemd. Het onderzoek binnen het systeem op mogelijke verbeteringen en/of vervanging staat bekend als auditing. Beide begrippen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

De elementen van het systeem zijn:

 • Algemene organisatorische fundering
 • Risico beoordeling
 • Beheersinstrumenten
 • Informatie en communicatie
 • Bewaking

Werkwijze

Deze elementen moeten bijdragen aan de geformuleerde strategie en afgeleide doelstellingen. Om dit systeem te implementeren bij uw bedrijf gaat Hoogeland Managementadvies als volgt te werk:

Stap 1. Inventarisatie + interviews 2 dagen
Stap 2. Uitwerking 4 dagen
Stap 3. Implementatie 2 dagen
Stap 4. Evaluatie 1 dag

Excel-trainingen

Een belangrijk programma waar u mogelijk al mee in aanraking bent gekomen is Excel. Het is een erg breed programma voornamelijk gebruikt voor financiële administratie of planning. Hoogelandmanagementadvies is specialist op het gebied van Excel. Voor elke vraag hebben wij een oplossing.

Het belang van een goede administratie

Geen enkele onderneming of ondernemer kan zonder een deugdelijke administratie. Zonder cijfers heeft uw organisatie geen basis en kunt u het zakenschip niet gericht bijsturen op de woelige economisch-maatschappelijke zee van het bedrijfsleven. Door elke maand de balans op te maken, weet u precies hoe de zaken ervoor staan. Bovendien geeft inzicht in de financiën u de mogelijkheid om tijdig bij te sturen en duurzame toekomststrategieën uit te stippelen. Het bijhouden van een overzichtelijke administratie is bovendien niet alleen belangrijk voor uzelf, maar ook voor diverse externe partijen zoals de Belastingdienst, bank of verzekeringsmaatschappij.
Hoogeland Management versoepelt het administratieproces

Het opzetten en bijhouden van de financiële administratie lijkt vaak een lastige en tijdrovende uitdaging, maar kan gemakkelijker zijn dan u denkt. Bij Hoogeland Management helpen wij u met dat proces. Bijvoorbeeld door te kijken naar automatiseringsmogelijkheden en praktische administratietips. En het mooie is dat onze mate van betrokkenheid geheel afhankelijk is van uw wensen. Wilt u bepaalde administratieve taken geheel uitbesteden? Of vat u liever zelf de koe bij de horens, waarbij wij met u meedenken en -kijken en slechts sporadisch in beeld komen? De keus is geheel aan u. Hoogeland Managementadvies geeft u de vrijheid om het pakket te kiezen dat optimaal aansluit op uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Maatwerk tegen betaalbare prijzen is daarbij ons credo

VvE-administratie

De financiële administratie is veruit het belangrijkste aandachtspunt voor een Vereniging van Eigenaren (VvE). Hoogeland Managementadvies kan VvE’s bijstaan bij een divers en breed spectrum aan administratieve taken.

Denk bijvoorbeeld aan zaken als:

 • Het invoeren van financiële documenten als facturen en bankafschriften.
 • Het verrichten van betalingen aan leveranciers.
 • Het administreren van de bankrekening.
 • Het uitsturen van facturen. Dit omvat ook het debiteurenbeheer.
 • Het beheren van de financiële reserves.
 • Het opstellen van essentiële documenten voor de administratie zoals de jaarstukken, balans en exploitatierekening.
 • Het opstellen van een sluitende begroting en het vaststellen van eventuele overschrijdingen daarvan.

Excel zakelijk

Wat wellicht niet iedereen weet is dat het alom bekende Excel een prima tool is voor het doen van uw financiële planning en administratie. Bij Hoogeland Managementadvies kennen we alle ins en outs van dit Office-programma. Excel heeft voor ons dan ook geen geheimen meer, waardoor we voor elke vraag een oplossing hebben. Wij maken u graag wegwijs in de wereld van Excel en laten zien hoe het bijhouden van de administratie een koud kunstje wordt met dit eenvoudig te installeren en gemakkelijk te gebruiken stukje softwaregereedschap.

Credit control

Heeft u soms te maken met klanten die het niet zo nauw nemen met wettelijke betaaltermijnen? En hoe zit het in dat geval met het incassoproces? Dit zijn vaak lastige vraagstukken waar menig zzp’er of kleiner bedrijf bij tijd en wijle mee te maken krijgt. Hoogeland Managementadvies heeft een kleine twee decennia ervaring met het binnenhalen van onbetaalde facturen en kan u op dit gebied dus prima van dienst zijn. In de praktijk blijkt het vaak niet nodig te zijn om de juridische weg te bewandelen en een duur incassobureau of advocatenkantoor in te schakelen. Hoogeland Managementadvies helpt u graag verder bij het verkennen van de mogelijkheden. Zo krijgt u uiteindelijk toch uw geld, zonder daarbij de goede verstandhouding met de opdrachtgever op het spel te hoeven zetten. Neem vrijblijvend contact op met Hoogeland Managementadvies voor een advies op maat.