Betaling belastingdienst alleen op eigen rekening

Uitbetalingen van belastinggelden kunnen vertraging opleveren wanneer deze zou worden uitbetaald op een rekening die niet op uw eigen naam staat.

Deze maatregel is een belangrijke stap om fraude tegen te gaan.

De staatssecretaris van financiën heeft eerder dit jaar een brief verstuurd aan de Tweede Kamer waarin staat dat dit per 1 juli 2015 van kracht werd. Nu deze datum geweest is en uitbetaling klaar staan kan het dus zijn wanneer de bankrekening niet op uw eigen naam staat er geen uitbetaling plaats vind. Dit houd in dat de belastingdienst moet kunnen vaststellen dat de rekening echt op uw eigen naam staat, bij twijfel zal er geen uitbetaling plaats vinden.

Deze maatregel is eigenlijk al vanaf 2013 geldig maar afgelopen periode werd als overgangsperiode gezien. Het is dus van belang wanneer dit bij u het geval is direct maatregelen te nemen.

Wanneer dit bij u het geval is zult u een brief van de belastingdienst krijgen (of al hebben gekregen) waarin staat dat u actie moet ondernemen. Daarin staat dat de uitbetaling op dat banknummer is geblokkeerd en dat men een nieuw rekeningnummer moet doorgeven. Wanneer dit gedaan is zal alsnog de uitbetaling plaats vinden en eventuele eerdere niet betaald termijnen alsnog worden uitbetaald

Om het banknummer te wijzigen gaat u naar “mijn belastingdienst” op de website www.belastingdienst.nl

Of wanneer het om toeslagen gaat via “mijn toeslagen” Wilt u het op een andere manier doen? Dit kan via het formulier Opgaaf Rekeningnummer of neem contact op met ons kantoor.